AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Konya'da yaşanan ve 7 kişinin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin açıklama!



Konya'da dün akşam saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişinin katledildiği olayla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığını belirten Ak Parti Sözcüsü Çelik, "Konya'da bir aileden 7 kişinin canice öldürülmesi hepimizin yüreklerini yaktı. Bu canice eylemi lanetliyoruz. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Bir husumetten kaynaklı gerçekleştirilen bu canice olayın failleri yakalanacak ve en ağır şekilde cezalandırılacaktır" ifadelerini kullandı.


AİLE KATLİAMINDA 7 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ!


Olay, saat 18:50 sıralarında merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler Dedeoğulları ailesinin yaşadığı müstakil eve geldi. Evdeki silahlı saldırıda Yaşar,Barış,Serpil,Serap,İpek, Metin ve Sibel Dedeoğulları hayatını kaybetti. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldı. Olay yerinde geniş çaplı inceleme yapıldı.


10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI!


Konya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili başlatılan soruşturmada olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için çalışmaların devam ettiği belirtilerek, “Konya ili Meram ilçesinde 30.07.2021 tarihinde 7 vatandaşımızın hayatını kaybettiği olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcısı koordinesinde Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca olay yeri inceleme işlemleri yapılmış, maktullerin otopsi işlemleri yapılarak ailelerine teslim edilmiş olup, soruşturma kapsamında delil toplama işlemleri devam etmektedir. İlk bulgulara göre olayın komşu iki aile arasındaki önceye dayalı husumete dayandığı değerlendirilmektedir. Söz konusu husumetin ilk olarak 2010 yılında yargıya intikal ettiği saptanmıştır.