Galatasaray'da Amadou Diawara sesleri! Diawara ülkesinde esir mi? işte detaylar | Son Dakika Transfer Haberleri



Galatasaray transfer döneminin son zamanlarında kadrosuna 6 numara katmak için girişimlerine devam ediyor. Son olarak Arsenal ile Elneny transferi için anlaşan Galatasaray, kadrosuna Gineli oyuncu Diawara'yı da katmak için girişimlerini sürdürüyor.

İki sezon önce 21 milyon avro bonservis karşılığında Napoli'den Roma'ya transfer olan ve bu transfer sezonunda Roma'nın satış listesine koyduğu 24 yaşındaki Amadou Diawara için Galatasaray girişimlerde bulundu. 

ROMA ZORUNLU OPSİYON KONUSUNDA ISRARCI

İki sezon önce yüksek bonservis karşılığında Gineli futbolcuyu kadrosuna katan Roma bu sezon satış listesine koyduğu için kiralama tekliflerine de olumlu bakıyor lakin zorunlu opsiyon da koydurmak konusunda da ısrarcı davranıyor. Amadou Diawara için 21 milyon avro bonservis ödeyen Roma oyuncuyu en zararla elden çıkartmak istiyor. Basında yer alan iddialara göre Roma'nın Diawara için beklentisi 2 milyon avro kiralama bedeli ve 18 milyon avro zorunlu satın alma opsiyonu civarlarında. Galatasaray ise transfer sezonunun bu son günlerinde oyuncuyu daha uygun maliyette kadrosuna katmak istiyor.


Her ne kadar Roma opsiyonda ısrarcı olsa da elinden çıkarmak için son günlerde farklı bir kararda verebilir. Ayrıca Fatih Terim'de bu transfer için Roma'nın yeni teknik direktörü Jose Mourinho ile telefonda bire bir görüşme gerçekleştirdi. Oyuncunun Galatasaray'a gelmesi muhtemel ve bu transfer için Mourinho, Roma yönetimine  oldukça olumlu rapor veriyor. Şuan için Galatasaray tarafı oyuncu ile anlaşmaya çalışıyor.

AMADOU DİAWARA GİNE'DE ESİR Mİ KALDI?

Gine'de yapılan askeri darbe sonrasında basında pek çok Gineli futbolcu için iddialar dolaşmakta. Basında yer alan bazı iddialara göre, Amadou Diawara , Keita gibi yıldız oyuncular ülkelerinde savaş esiri olarak tutulmakta lakin bazı medya mensuplarına göre ise Keita ve Diawara gibi futbolcular şu sıralar havalimanında ve ülkelerinden ayrılmak üzereler.

GÜNCEL

Gine’de tutsak kalan Amadou Diawara bu gece Gine’den Fransa’ya gidecek. Fransa’dan da sabaha karşı Roma’ya uçacak. Sorun çözüldü.