Son Dakika: İstanbul'da polislere silahlı saldırı!

Başakşehir'de sabah 2 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi de yaralayan zanlı, Fatih'te kimlik kontrolü yapan 2 polis memurunu vurdu. Zanlının bindiği taksinin şoförüne silahını gösterip "Bana iyi davrandın yoksa seni de öldürecektim." dediği öğrenildi.


İstanbul Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'ndeki bir daireden silah sesleri geldiği ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri geldi.

Eve gelen polis, Ergül Maden'in (28) cenazesiyle karşılaştı. Bu sırada yakın bir sokaktan da silah sesleri yükseldi. Buraya gelen polis, G.G. isimli şahsın yengesi Güllü Güler'i (61) öldürdüğünü. Sevim Güler ve Adem Tepe'yi ise yaraladığını belirledi. G.G.'nin olayın ardından motosikletle kaçtığı öğrenildi.

FATİH'TE POLİSLERE SALDIRI

Polisin aradığı G.G. (32) Fatih Nişanca Mahallesi Kenanbey Sokak'ta ortaya çıktı. G.G. ve yanındaki kişi, kimlik soran polislere ateş açtı. Saldırıda iki polis yaralandı. Yaralı polisler hastaneye kaldırılırken 2 saldırgan yaya olarak kaçtı.


Görgü tanığı Levent Aydın Ayebe, "Polis memuru arkadaşlar rutin uygulama yapıyordu. Kimlikleri çıkartırken ateş ettiler. Ateş sonucu polis memuru arkadaş yaralandı. Onlarda kaçıp gittiler. Kaldırımın üstünde kimlik isterken bunlar da ateş etti." dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 10.50 sıralarında Nişanca Mahallesi Kenanbey Sokak'ta kimlik uygulaması yapan emniyet ekibine, kimlikleri sorulan 2 şüpheliden biri olan G.G. tarafından ateş açıldığı belirtildi.

Olayda 2 polis memurunun yaralandığı dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaralanan polislerimizden birinin hayati tehlikesi mevcut olup, kimliği belirlenen şahısların yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Yapılan çalışmalarda, G.G. adlı kişinin bugün saat 01.00 sularında Başakşehir ilçemiz Güvercintepe Mahallesi'nde yaşanan olayda E.M. (28) isimli şahıs ile 06.00 sıralarında Başakşehir ilçemiz Güvercintepe Mahallesi'nde G.G (61) adlı şahsı silahla vurarak öldürdüğü, S.T. (35) ve A.T. (42)  adlı şahısları ise silahla yaraladığı tespit edilmiştir. 2 farklı kasten öldürme ve 2 yaralama olayının şüphelisi G.G.'nin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Yaralanan polis memurlarımıza Allah'tan acil şifalar diliyoruz."


TAKSİ SÜRÜCÜSÜNÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Polis her yerde saldırganları ararken G.G.'nin kaçarken bindiği taksinin sürücüsü bulundu. Taksi şoförünün, "Aksaray ışıklarından aldım Altınşehir'e getirdim. Uyuşturucunun etkisindeydi. Belindeki silahı çıkardı tekrar beline koydu. "Sen bana iyi davrandın yoksa seni öldürecektim." dedi. Aksaray'da birini vurdum dedi. Şahsın uzun boylu, esmer, ensesinde 'güven' yazıyor, kolları dövmeli" dediği öğrenildi.

Öte yandan yaralı polisler için meslektaşları hastaneye akın etti. Polisler yaralı meslektaşlarına kan vermek için gelirken İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da yaralıları ziyaret etti.




MARKETTEKİ FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Fatih'te 2 polisi vuran saldırganlar markette alışveriş yaparken güvenlik kamerasına yansıdı. Saldırganların marketten bisküvi aldıkları çıkışta ise polislerle karşılaştığı belirtildi.

Polislerin kimlik sorması üzerine saldırganların ateş ederek kaçtığı bildirildi.