ÖZEL | Galatasaray'a Polonyalı 10 Numara ! Galatasaray Sebastian Szymanski ile ilgileniyor.

 Belhanda'nın ayrılığı sonrası pek çok 10 numara oyuncusu Galatasaray'ın gündemine geldi.Galatasaray'lı yetkililer ve Teknik Direktör Fatih Terim uzun süre verim alabileceği genç bir isime yönelmek istiyor.

sporhaberleri

Scout ekibinin keşfettiği on numara oyuncularından birisi olan Sebastian Szymanski güncel olarak Dinamo Moskova forması giymekte ve Rusya 1. Ligi'nde forma terletmekte.Bu sezon 26 maçta görev alan  Polonyalı oyuncu 1 gol 6 asistlik skor katkısı ile oynamaktadır.


1.74 m uzunluğunda olan genç oyuncu 21 yaşında  ve 19 yaşında milli oldu.On numara mevkisinin yanı sıra merkez orta saha ve sağ kanat oynamasıyla avantaj sağlayan oyuncunun en etkili özellikleri duran top ve uzaktan attığı şutlar ile dikkat çekiyor.


2019'un yaz transfer döneminde Dinamo Moskova'ya 5.50 milyon € karşılığında transfer olmuştu.En iyi dönemi olan 17/18 sezonunda 38 maçta görev almış ve 10 gol 9 asist yaparak takımına katkı vermiş bu 38 maçta sadece 2247 dakika süre aldı.Almış olduğu 2247 dakikalık süre ortalama 24 maç süresine denk gelmekte ve 24 maçlık sürede 19 gole direkt katkı sağlayarak güzel bir sezon geçirmiş.


Oyuncunun güncel olarak Transfermarkt'ta 8.00 milyon €'luk değeri mevcut ve sözleşmesi 3 yıl sonra bitecek.Sözleşmesinin bitmesine uzun süre olduğu için Galatasaray'ın , Dinamo Moskova ile anlaşması gerekmete bu anlaşmada bonservis bedeli ortaya çıkaracaktır.Galatasaray geleceğe yatırım ve şuan ki performansı ile pazarlık yaparak oyuncuyu takas + para teklifi yaparak kadroya katması bekleniliyor.

 ÖZEL ANALİZ : Mustafa Mert Köşker