Bakan Selçuk: Mümkünse Eylül'de okullarımızı açmak istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Aşı ile beraber önümüzdeki aylarda bir rahatlama geldiğinde okulumuzu gerekirse eylülün ilk haftası 5 gün açmak istiyoruz" dedi.



Bakan Selçuk, CNN Türk'te yayınlanan "Tarafsız Bölge" programında soruları yanıtladı.

Bakan Selçuk, şu ana kadar 813 bin civarında öğretmene Covid-19 aşısı yapıldığını ve 7 Haziran'dan itibaren isteyen tüm eğitim çalışanlarına aşı uygulanacağını söyledi.

Yüz yüze eğitimin geçen pazartesi ilkokul ve ana sınıflarında haftada 2 gün olarak başladığını aynı sürecin 7 Haziran Pazartesinden itibaren ortaokul ve liselerde de devam edeceğini dile getiren Selçuk, sözlerinde şöyle devam etti:

"Çocuklar ve öğretmenlerle çok vakit geçiren biri olarak söylüyorum, okulların açılması gerçekten çok iyi bir haber. 'Şurada kalmış bir ay okulları neden açıyorsunuz ?' diye soruyorlar. O açılan okullardaki çocukların heyecanını görmek lazım. Bu atmosferi yaşamayanların bunu anlaması çok zor. Bunu görünce, 'Bir ay değil, bir saat bile olsa okulu açalım' diyoruz. Çünkü çocuklar, okullarını çok özlediler. 'İsteyen gelebilir, isteyen gelmez' diyoruz ancak çocukların en az yüzde 80'i okula geliyor. En çok ilkokullar geliyor, onu ortaokul ve liseliler takip ediyor."