Meral Akşener’den Erdoğan’a sert tepki…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sayın Erdoğan; iş yapıyor gibi görünmek için, şekilden şekile gitmekten artık vazgeç. Aldığın abuk sabuk kararlarla, zor durumdaki insanlarımızı daha da zor duruma düşürme. Ya işini yap, ya da sandığı getir, biz de memleketi hak ettiği gibi yönetelim" dedi.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Akşener, Ayasofya'da Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakarete sert tepki göstererek, "Cumhuriyetimizin kurucusuna lanet okuyor. Allah bunu yapanları da göz yumanları da ıslah etsin" ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yaptığı konuşmalardan bazılar:

-" Türkiye, cami açılışında bile milleti bölmeyi başaran bir zihniyet ile yönetiliyor. Bu kirli zihniyet ne zaman sıkışsa milletimizi değerleri üzerinden ayrıştırmaya çalışıyor. Nifak tohumları ekip, milletimizi birbirine düşürüyor.

-Tek önceliği koltuk olanlar kirli siyasi hesapları gereği bu toplumsal ayrışmadan, bu gerilimden besleniyorlar. Bunun son örneği Taksim Cami açılışında yaşadık.

-Biz davet aldık, davet edenlere teşekkür ederim. Programımız vardı ama benim adıma sayın Grup Başkanımız İsmail Tatlıoğlu katıldı. İstanbul'umuza hayırlı olsun.

-Ancak sayın Erdoğan ve ekibinin, Allah'ın evinde bile düşmanlık üretme hastalığını kabul edemeyiz. Sayın Erdoğan bir kez daha hatırlatayım, camiler müminler ibadet etsin diye yapılır.

-Pazartesi günü Hatay'daydık. Hataylı çiftçimiz zor durumda. Soğan üreticisi bir kardeşimiz yolumuzu kesip önümüze soğanları döktü. Ben de söz verdim onun döktüğü soğanları Meclis'e getirip görmeyenlere gösterebilmek için buraya koydum.

-Onlar bu soğanları döktüler, anında haklarında işlem başlatıldı. Bu soğanlar tarlada kalmış. Böyle bir ucube sistem, düzen olabilir mi? Rahmetli Müslüm Baba'nın dediği gibi "Yansın bu dünya". Zaten bu dünyayı yakarsa garipler yakar, bu soğan yakacak bu soğan.

-Umarım sayın Erdoğan ve arkadaşları da Hataylı kardeşlerimin durumunu görmüştür. Biz gezerken ne yapalım diye plan program yapanlar bizim o gezdiğimiz alanlardaki acıları, eksikleri umarım görürler. Biz provokasyonlara da engellere de iftiralara da alışkınız. Yeter ki Hataylı çiftçinin derdi çözülsün."