Bakan Akar: 1 Ocak'tan bugüne 1631 terörist etkisiz hale getirildi



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının kahramanlık ve fedakarlık hikayesi bitmedi, devam ediyor. Mehmetçik tarih yazmayı sürdürüyor. 24 Temmuz 2015'ten yana 18 bin 313, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde ise 1 Ocak'tan bugüne 1631 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Bakan Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile Özel Kuvvetler İhtisas Kursu'nun kapanış törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende kurs birincisi, yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye girenlerle Libya'dan gelen misafir askeri personelin brövelerinin Akar ve komutanlar tarafından takılmasının ardından diğer kursiyerler yeminin ardından bordo berelerini giydi. Bakan Akar, "Ülkemizin ve milletimizin ihtiyaç duyduğu her alan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sahip olduğu tüm imkan ve kabiliyetleri seferber etmiş, ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak ülkemizin ve asil milletimizin ihtiyaçları doğrulusunda kullanmaktadır. Yasal çerçevede valilerimiz ve garnizon komutanlarımız sürekli görüşüyor. Harekat merkezlerinden olayları yakın takip etmekte, ilgili yerlerle koordinasyonu sürdürmek te ve ihtiyaçları anında karşılamaktayız. Milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri her şeyiyle milletiyle hemhal olmak durumundadır" dedi.

Bakan Akar, yangınla mücadele çalışmalarına 4 İHA , 5 çıkarma gemisi, 1 karakol gemisi, 4 helikopter, 50'den fazla itfaiye aracı, arazöz ve iş makinesi ile 600'den fazla personel ile katkı sağlandığını dile getirdi.